Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Γιατί έχουμε ένα σκοπό και μια 100αριά στόχους

ΑΡΘΡΟ 3ο

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της Εταιρείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της πνευματικής και σωματικής υγείας του πληθυσμού στην κοινωνία οπού δραστηριοποιείται, η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, η προβολή και η μεταφορά στο παρόν παραδοσιακών αξιών, και γενικότερα η ανάπτυξη και η ανάδειξη της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΡΘΡΟ 4ο

ΜΕΣΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ

Για τον άνωθεν σκοπό, η Εταιρεία δύναται να προβεί σε:

1.-Προγράμματα ευαισθητοποίησης σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.

2.- Εκδηλώσεις για την προαγωγή υγιεινού-φυσικού τρόπου διατροφής και άσκησης.

3.- Προγράμματα κοινωνικής ένταξης ατόμων ή ομάδων με ξεχωριστά χαρακτηριστικά (άτομα με ειδικές ανάγκες, μετανάστες κ.τ.λ.)

4.- Προώθηση εναλλακτικών μορφών διαχείρισης ελεύθερου χρόνου.

5.-Παροχή εθελοντικής εργασίας, όπου καθίσταται δυνατό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.

6.-Σχεδιασμός και ανάπτυξη ολοκληρωμένων προτάσεων για βελτίωση πολιτιστικών-αθλητικών παροχών σε συνεργασία με δήμους, ατομικούς και συλλογικούς φορείς.

7.-Μελέτες που αφορούν την βελτιστοποίηση προγραμμάτων, συναφών με το αντικείμενο της Εταιρείας.

8.-Υποστήριξη προγραμμάτων για καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες στον χώρο εργασίας. Όπως, και την υποστήριξη επιχειρηματικών προγραμμάτων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

9.-Προώθηση τρόπου ζωής και ανάπτυξης σύμφωνου με τις ανάγκες της οικολογικής ισορροπίας, τις λαϊκές παραδόσεις και τις ιστορικές αρχές του ανθρωπισμού.

10.-Ενθάρρυνση και ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ λαών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, οικονομικών φορέων, επαγγελματικών οργανώσεων, οργανισμών τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και συντονισμού συλλογικών δραστηριοτήτων με άλλες οργανώσεις της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

11.- Διαφήμιση και προώθηση υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού και αγροτουριστικών καταλυμάτων που ενισχύουν τη τοπική απασχόληση

12.-Υλοποίηση ή συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και σε κάθε είδους προγράμματα, μελέτες και έρευνες, διεκπεραιώνοντας τις αντίστοιχες διαδικασίες.

13.-Οργάνωση ή συμμετοχή στην οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων, εκθέσεων, εκδηλώσεων επιμόρφωσης, ανταλλαγών και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

14.-Υλοποίηση προγραμμάτων και συστηματικής πληροφόρησης με χρήση κάθε δυνατού μέσου επικοινωνίας (περιοδικών, τουριστικών οδηγών, εκθέσεων φωτογραφιών, δημιουργία ιστοσελίδων κ.τλ.) για την ανάδειξη πολιτιστικών δρώμενων, προώθηση της τοπικής και οικολογικής επιχειρηματικότητας, την προστασία φυσικών μνημείων, την προώθηση υπαίθριων δραστηριοτήτων και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

15.-Οργάνωση εθελοντικών ομάδων οικοπεριηγήσεων στο φυσικό περιβάλλον και οργάνωση εκδρομών, κατασκηνώσεων για τη πνευματική ψυχική καλλιέργεια των συμμετεχόντων.

16.-Συνεργασία με άλλους φορείς ή Οργανισμούς που επιδιώκουν παρεμφερείς προς τους δικούς της σκοπούς και να υλοποιεί μαζί τους κοινά προγράμματα ή έργα.

17.- Διοργάνωση παιδαγωγικών προγραμμάτων για νέους και παιδιά, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, με θέμα την ανάπτυξη ολοκληρωμένης προσωπικότητας με βιοψυχοσωματική ισορροπία και οικολογική συνείδηση μέσω του παιχνιδιού, αθλητικών(π.χ κολύμβηση) και πολιτιστικών δρώμενων.

18.-Οποιαδήποτε άλλη πράξη που ενισχύει την επίτευξη του σκοπού της.

Πειραματική Εταιρεία Παιδαγωγικών Πολιτιστικών + (Συν) Κινητικών Δραστηριοτήτων

Πειραματικό Ιστιολόγιο

επεξεργάστηκε από

τον Μαραβέλια Αλέξανδρο ΠΕ11